Buiten stucwerk

Uw buiten gevel herstellen of vernieuwen?

sierpleister-buitengevel-stukadoorsbedrijfdehaan-zuidhorn

Buiten muur stucen

Stucwerk aan de buiten van uw woning moet vooral hard en weerbestendig zijn. Daarom is het belangrijk dat dit op de juiste manier wordt aangebracht en uit de juiste samenstelling van materialen bestaat.

Pleisterwerk

Het is ook mogelijk om de buitenmuur te glad te laten stukadoren. Dit word gedaan met een cement gebonden mortel. Deze kan nageschilderd worden met een buiten latex of is een goede ondergrond om de gevel verder af te werken met een Spachtelputz ( sierpleister)

Spachtelputz 

Spachtelputz wordt al vele jaren gebruikt voor binnenmuren. Echter kan het ook voor buitenmuren worden gebruikt. Spachtelputz is grof en brokkelt niet snel af, ook is het bestand tegen hevige wind en de verschillende weersomstandigheden. Bovendien is de spachtelputz in bijna alle kleuren te verkrijgen

Gepleisterde plint

Een gepleisterde plint laten aanbrengen komt tegenwoordig vaak terug. De plint is een cementgebonden stuclaag wat aan de onderzijde van de buitenmuren word aangebracht. Deze verdikking ( ook wel smetrand genoemd) word veel al in een donkerdere kleur afgewerkt dan de gevel zelf. Zo voorkom je dat je net mooi gestucte buitengevel vies word door opspattend regenwater.

Vergunning

Als het gaat om het aanbrengen van nieuw buiten stucwerk, kan het zijn dat u een bouwvergunning nodig heeft. Dit kan ook gelden voor het veranderen van de kleur van een gevel. Overweegt u buiten stucwerk aan te laten brengen? Dan is het verstandig eerst informatie in te winnen bij uw gemeente. 

Benieuwd naar de beste prijs voor u?

De offertes zijn duidelijk en vrijblijvend. Na acceptatie nemen wij contact met u op om afspraken te maken voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

© Stukadoorsbedrijf De Haan | Website: Phanatique