Stukadoorswerk

DSCF4419-3

Traditioneel raapwerk

Traditioneel raapwerk staat voor het vlak en strak maken van ruwe (gemetselde) wanden met behulp van een betrekkelijk dikke laag gipsmortel. Een raapwerk laag is tussen 7 millimeter en 5 centimeter dik. Bij dunnere lagen word gesproken van pleisterwerk.

Pleisterwerk

Met pleisterwerk word bedoeld het vlak en strak maken van bestaande wanden en plafonds met behulp van een dunne laag gipsmortel. Een pleisterwerk laag heeft een dikte tussen de 1 en 6 millimeter. Bij glad pleisterwerk wordt de wand en of plafond glad gepleisterd als voorbereiding op een verdere afwerking.
joost-de-haan-stukadoorsbedrijfdehaan-Zuidhorn
betonstuc-stukadoorsbedrijfdehaan-zuidhorn

Fijn schuurwerk

Schuurwerk is een traditionele eindafwerking met een zanderig oppervlak, en een draaiende schaduwwerking, die toe te passen is in elk interieur. Het wordt gemaakt van gips waaraan zilverzand en kalk is toegevoegd, met een spons worden er in de natte mortel overlappende cirkelvormen gedraaid, waarbij een fijn gestructureerd plafond ontstaat.

Als het geheel is opgedroogd krijgt u een mooie warme witte kleur, met draaiende schaduw- en vlameffecten, die het beste te zien zijn in het licht. Door de verschillende soorten licht ziet het schuurwerk er ieder keer weer anders uit, waardoor het niet snel gaat vervelen.

Benieuwd naar de beste prijs voor u?

De offertes zijn duidelijk en vrijblijvend. Na acceptatie nemen wij contact met u op om afspraken te maken voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

pm-lissé-stukadoorsbedrijfdehaan-zuidhorn

Betonstuc / Beton Ciré

Wij zijn gecertificeerd verwerker van betonstuc / beton ciré.

Beton ciré, ook wel bekend als betonstuc of betonlook stuc, is een stucmethode die gebruik maakt van een mengsel van gemalen beton en speciale harsen. Met de juiste toepassing zorgt dit voor een waterdichte, slijtvaste, stijlvolle en luxe afwerking van wanden en vloeren. Hierdoor is beton ciré geschikt voor badkamers, wanden en vloeren.

Buiten stucwerk

Er zijn meerdere opties voor het afwerken van uw buitengevel. De meest voorkomende opties zijn

  • Pleisterwerk
  • Spachtelputz 
  • Gepleisterde plint
sierpleister-buitengevel-stukadoorsbedrijfdehaan-zuidhorn
brander-stucco-mat

Brander Stucco Mat

Decoratieve wandafwerkingen winnen steeds meer terrein. De Brander Stucco Mat geeft de wanden een zachte uitstraling waardoor ze van fluweel lijken. Of het nu gaat om representatieve ruimtes als een ontvangsthal, kantoor, vergadercentrum of een wand in een woning. Brander Stucco Mat zorgt voor een rustige sfeervolle uitstraling.

Decoratieve stucwerk (sierpleister)

Er zijn meerdere types sierpleister zoals: Barok, Spachtel en Structuur pleister.

De meest bekende hiervan is Spachelputz. Spachtelputz is een kunststof gebonden sierpleister voor muren. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 0,7 tot 3 milimeter. De meest gebruikte kleur is wit, maar deze is ook op kleur te krijgen.

33577270_418390488631570_7689887992843862016_o
© Stukadoorsbedrijf De Haan | Website: Phanatique